Terapii

 

This post is also available in: Engleză

Terapia sociala pune in evidenta valoarea vindecatoare a muncii si vietii impreuna cu alti oameni motivati de obiective asemanatoare. In Centrul de Socioterapie “Pantelimon”, incercam sa cream impreuna cu persoanele cu dizabilitati atmosfera, cadrul necesare ca ei sa dezvolte aptitudinile si deprinderile de munca si viata astfel incat sa se simta motivati sa fie persoane active si utile celor din jur.

Terapii:

  • Gimnastica Bothmer
  • Euritmie
  • Psihologie

Gimnastica Bothmer

Gimnastica Bothmer este o formare prin miscare ce lucreaza cu atitudinea interioara a individului in raporturile sale cu spatiul in care se afla, cu oamenii cu care intra in contact sau in relatie, atat la nivel personal cat si profesional.
Ca atare, individul devine constient ca spatiul personal este si spatiu de comunicare, iar relatiile pe care el le gestioneaza acum au la baza o perceptie mai buna a sa si a celor din jurul sau. El realizeaza astfel ca relatia sa cu ceilalti depinde de fapt de relatia pe care o are cu spatiul inconjurator: cu cat aceasta relatie spatiala este mai buna, cu atat si relatiile interumane in care el intra se imbunatatesc printr-o deschidere mai mare si un contact mai bun cu ceilalti. Gimnastica Bothmer impulsioneaza individul sa treaca peste dificultati mai degraba decat sa le evite, printr-o deschidere constienta la nivel sufletesc-emotional, zona cea mai afectata astazi de conditiile in care traim.

Pentru imagini dati click aici Gimnastica Bothmer