Proiecte Desfasurate

 

This post is also available in: Engleză

proiecte

“Maximă independență cu minimă asistență” –  proiect ce urmareste  integrarea sociala  si  profesionala a  tinerilor cu  deficiente mentale din Bucuresti si  Judetul Ilfov. Tinerii sunt implicati in  activitati lucrative sau gospodaresti in regim familial.  Serviciile  Centrului de Socioterapie Pantelimon au ca  beneficiari indirecti si  familiile  si  apartinatorii acestor tineri prin oferirea de suport in  ingrijirea tinerilor, consiliere  psihologica, asistenta sociala.  Activitatile de recuperare si  reabilitare prin terapii artistice ca  pictura, euritmie si  prin miscare,  gimnastica Bothmer sunt activitati ce  completeaza si  acopera  nevoile  persoanelor cu  dizabilitati. Trupa de dans si  teatru, cenaclul, ciclurile de    prelegeri creeaza  noi  ocazii  de  socializare,  dar si  de conectare la  informatii de  actualitate. Rezultate: Din 2006 pana in prezent numarul beneficiarilor a crescut de la 13 la 33.

„Vino  si  tu  la scoala” –  proiect ce urmareste prevenirea absenteismului si abandonului scolar, prin asigurarea transportului la si de la CTPPS Corabia si Centrul de socioterapie Pantelimon. Rezultate: 8 copii si 14 adulti beneficiari.

Program de formare “La scoala lui Rudolf Steiner” pentru specialistii si lucratorii in domeniul pedagogiei sociale.

 Programul de autofinantare – promoveaza proiecte prin care se exploateaza in mod just resursele materiale, umane si diverse oportunitati pentru a asigura fondurile necesare pentru serviciile sociale furnizate de asociatie.S-a infiintat intreprinderea  sociala Biohrana Prietenia.

 “Jocul, mijloc de educare a simturilor” – proiectul prevede amenajarea unui loc de joaca in curtea Centrului de Pedagogie Curativa si Terapie Sociala Corabia din Bucuresti  si desfasurarea unui program de educare a simturilor  prin exercitii si jocuri pentru 70 copii.

La scoala lui  Karl  Konig” (in parteneriat cu  Sonnhalde Gempen  Elvetia) –  proiect ce urmareste Formarea formarea continuă a  specialiştilor care  asigură educaţia in CPCTS  Corabia si  la  CST Pantelimon, in cadrul unor simpozioane bianuale (mai si octombrie). Rezultate: 70 de participanti (psihopedagogi, psihologi, asistenti sociali, personal auxiliar, insotitori si asistenti personali ) de la alte scoli  speciale  din Bucuresti si  din tara, 5  ONG  uri si  Institutii de Stat.

 „La fel,  diferiti, impreuna”  – schimb de tineret. Proiectul are ca scop interactiunea sociala  intre 3 grupuri: elevi la CPCTS  Corabia, copii de la  un centru similar din Sonnhalde Gempen-Elvetia si  elevi de la Liceul Waldorf (voluntari in cadrul Asociatiei  Prietenia). Aceste grupuri de  tineri, desi diferite, au gasit si multe lucruri pe care le au in comun. Rezultate: 34 beneficiari.

„Voluntarii  dau  o  mana  de  ajutor” – avand ca scop scop construirea, amenajarea si infrumusetarea spatiilor destinate educatiei sau  activitatilor cu  persoanele cu  dizabilitati, cu sprijinul grupurilor de voluntari. Rezultate: 60-90 de elevi din strainatate/an, incepand cu 2004.

Livada BCR” (in parteneriat cu BCR si Asociatia Mai Mult Verde) – Proiect ce are ca scop plantarea si intretinerea unei livezi pe o suprafata de 1 ha din incinta Centrului de Socioterapie Pantelimon.

Rezultate: 750 puieti (pruni, meri, ciresti, piersici, caisi bio) plantati cu ajutorul a 200 voluntari angajati ai BCR.

Fii prietenos cu mine” (in parteneriat cu Primaria Orasului Pantelimon si Galeria Comerciala Cora-Esplanada). Acest proiect urmareste promovarea unei atitudini prietenoase fata de persoanele cu dizabilitati. Multe persoane cu dizabilitati evita sa iasa in societate din cauza privirilor insistente sau ofenselor adresate lor. Cei care nu au in familie o persoana cu deficiente prefera sa nu afle ca exista oameni care se lupta cu limitele impuse de dizabilitate. Consideram ca, daca oamenii ar fi ajutati sa inteleaga mai bine cum sa reactioneze in preajma unui copil sau adult cu deficiente, ar deveni mai toleranti. Rezultate: 50 de persoane cu dizabilitati insotite de 40 de voluntari au daruit flori executate de ei si fluturasi cu mesajul campaniei. Au fost prezenti reprezentanti si de la alte 3 ONG care asista persoane cu dizabilitati in Bucuresti, Bailesti si Iasi.

Mobilitate  si  acces” – proiect in vederea facilitatii accesului persoanelor greu deplasabile la  serviciile  sociale  pentru adulti, in  cadrul CST Pantelimon. Rezultate:  A  fost  achiziţionata o masina  Dacia  Logan cu  7  locuri in  cadrul unei licitatii de proiecte  in  2007.  Pe  parcursul anului 2008, cu ajutorul unui insotitor, au fost transportati zilnic la Centrul Pantelimon 5  adulti cu  dizabilitati.

Economia Sociala, solutia pe termen lung” Scop: Dezvoltarea unui studiu de fezabilitate si a unui plan de afaceri, in cadrul competitiei intreprinderilor sociale organizate de NESsT (2009-2010). Rezultate: Planul de afaceri BIOHRANA a fost desemnat  unul din cei 5 castigatori ai competitiei NESsT, primind un grant de 10,000 $ si asistenta in implementare pe primii 3 ani.