Intreprinderea Sociala BIOHRANA

 

This post is also available in: Engleză

IMG_0088

IMG_0244

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ce intreprindere socială?

 • Centrul de SocioTerapie Pantelimon se află pe un teren de 5 ha (proprietatea asociaţiei), pe care în ultimii 6 ani s-au cultivat legume şi fructe în scopul acoperirii parţiale a necesarului zilnic de hrană. Pornind de la această competenţă s-a născut ideea de desfăşurare a unei activităţi economice prin intreprinderea socială Biohrană.
 • Pornind de la această competenţă deja existentă, de la potenţialul terenului exploatat insuficient şi de la preocuparea permanentă de a găsi noi surse de finanţare a serviciilor sociale, s-a născut ideea de desfăşurare a unei activităţi economice prin intreprinderea socială.
 • Intreprinderea socială Biohrană creşte ponderea autofinanţării asociaţiei, sporind independenţa acesteia, contribuie direct la extinderea serviciilor sociale şi oferă posibilitatea creării unor locuri de muncă ce valorifică competenţa persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.
 • Prin intermediul intreprinderii sociale se îmbunătăţeşte moralul angajaţilor şi al beneficiarilor (securitate/ stabilitate/ sentiment de contribuţie) şi se creşte credibilitatea în faţa actualilor parteneri şi sponsori.
 • Intreprinderea socială Biohrană susţine strategia pe termen lung a Asociaţiei Prietenia contribuind la creşterea transparenţei şi imaginii în comunitate, mărind şansa de a atrage sponsori, voluntari şi noi beneficiari şi răspunzând  la o nevoie identificată pe piaţa românească de produse ecologice proaspete

Intreprinderea socială Biohrană-Prietenia are 2 linii de producţie:

 1. Gradina de legume şi livada (ambele bio)
 2. Brutăria-patiseria (de asemenea bio), în pregătire

Stadiu gradina de legume si livada

Biohrana produce şi vinde legume şfructe ecologice, (în suprafeţe acoperite şi libere) care nu au fost modificate genetic, pentru a căror cultivare nu se folosesc îngrăşăminte artificiale, pesticide sau ierbicide.

Rosii cherry 2

Salata nuci 2IMG_20160518_104149

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Folosind resurselea sociaţiei, un teren roditor şi experienţa personalului se doreşte crearea unui produs de calitate şcompetitiv.

Seminţele folosite pentru cultivarea legumelor provin de la producatori certificati Bio din strainatate (SaatGut,Reinsat ,Sativa ,certificati DEMETER),din Romania (SCDL Bacau) si din productie proprie.

Certificare Eco

În prezent Biohrană deţine atât o gradină bio proprie, cât şi o livadă, cu 750 de pomi tineri de asemenea bio, care au intrat pe rod din 2014.

In anul 2013,dupa o perioada de 3 ani de reconversie Asociatia Prietenia a obtinut certificatul de producator ecologic.

Productia obtinuta se foloseste pentru autoconsum in bucataria Asociatiei Prietenia iar o parte este destinata vanzarii catre clienti (persoane fizice si juridice) din Bucuresti cat si din alte regiuni.

Oferta disponibila o trimitem saptamanal pe e-mailul clientilor aflati in portofoliul nostru.

Livrarea se face o data pe saptamana,la domiciliul consumatorului .

IMG_0511_resize

HPIM6773HPIM6757

IMG_0007

 

 

 

 

 

Brutaria Bio

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_0525IMG_0559

Înfiinţarea  unei brutării bio ca întreprindere socială, partea Asociaţiei Prietenia are  următoarele scopuri:

 • Crearea a 2-3 locuri de muncă (în activităţi anexe procesului de producţie) ce valorifică competenţa persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, îmbunătăţind considerabil moralulşi încrederea în sine a acestora ;
 • Finantarea Centrului de Socioterapie Pantelimon cu pana la 20% din bugetul anual, înlocuindu-se treptat metodele punctuale de obţinere a fondurilor;
 • Livrarea catre bucataria Centrului de Socioterapie a necesarului zilnic de produse de panificatie;

Suma necesară pentru construcţia şi deschiderea brutăriei este estimată la aproximativ 181.300 Euro.

Picture1

 

 

Până în prezent s-au strâns 137.000 Europrin eforturile unui grup de        parteneri conduşi de ambasadorul proiectului dl. Stanislav Georgiev.

Constructia clădirii viitoarei brutării este finalizata in interior,tencuita la “prima mana”inexterior.Am achizitionat si primul echipament respectiv cuptorul de paine cu vetre.

 

Mai sunt necesari aproximativ 44.300Euro pentru:

 •     finalizarea construcţiei clădirii 7.000 Euro
 •     echipamentele de panificaţie 12.300 Euro
 •     autovehicul pentru livrare 10.000 Euro
 •     start-up , autorizări,altele 15.000 Euro

Picture2Picture3Picture4Picture5Picture7Picture6