Admiterea in Centru

 

This post is also available in: Engleză

Cunoasteti un tanar sau o tanara de peste 21 de ani, cu dizabilitati mentale, a carui capacitate fizica ii permite sa se integreze intr-o comunitate in care munca si activitatile social-culturale merg mana in mana?

Centrul de Socioterapie Pantelimon este locul potrivit pentru acea persoana: noi incurajam traiul responsabil si independent pentru cei ce doresc si pot contribui prin munca si entuziasmul lor la climatul propice integrarii sociale a adultilor cu nevoi speciale.

Inainte de a incepe procesul de admitere in centru, invitam potentialii aplicanti si familiile lor sa ne viziteze. Saptamanal, in zilele de marti si joi, organizam tururi ale centrului la orele 10.00 si 14.30.

Va rugam sa sunati din timp la nr. 0726 339 980 (Mugur Ciobanu) pentru a va programa ziua si ora turului personal.

Procesul de admitere are 2 faze:

  1. Calificarea. In aceasta faza verificam in ce masura serviciile centrului acopera nevoile tanarului.
  2. Adaptarea. In aceasta faza, tanarul parcurge un program personalizat de integrare, la capatul caruia vom sti daca se poate integra sau nu in viata din centru.

Faza 1 Calificarea

Pasul 1 Completarea Cererii de inscriere si a Chestionarului preliminat de inscriere care pot fi descarcate aici Cerere inscriere si aici Chestionar preliminar de inscriere. Formularul completat poate fi trimis prin fax, e-mail, posta sau poate fi adus la momentul turului de vizitare a centrului, impreuna cu copii dupa certificatul de handicap si alte documente medicale relevante.

Pasul 2 Intrunirea comisiei de admitere si analizarea documentelor mentionate mai sus, in termen de 2 saptamani de la primirea lor.

Pasul 3 Aplicantul si familia vor fi invitati la un interviu cu comisia de admitere, pentru a discuta pe larg depre nevoile si asteptarile  aplicantului si posibilitatile de raspuns ale centrului la acestea. Daca raspunsul va fi afirmativ, se trece la faza urmatoare a procesului de admitere, si anume integrarea aplicantului.

 

Faza 2 Adaptarea

Durata si forma acestei faze difera de la aplicant la aplicant. In principiu poate dura intre 1 si 6 luni, si consta in:

  • Cateva vizite ale tanarului in centru
  • O perioada de sedere in centru, cu obiective de adaptare stabilite de comun acord cu familia
  • Intrunirea comisiei de admitere pentru evaluarea stadiului de adaptare a tanarului in centru si rezolutia finala.
  • Intalnire cu familia aplicantului pentru a stabili obiectivele de dezvoltare personala ale tanarului si planul de actiuni care vor fi parte integranta a contractului de servicii sociale ce se va incheia intre Centru si familie.