Centrul De Zi

 

This post is also available in: Engleză

Centrul de zi ofera un program diversificat in ateliere de terapie ocupationala, activitati artistice si recreative precum si terapii.

In atelierul de tesatorie beneficiarii invata sa teasa manual la razboi si produc panza si presuri din diferite fire si materiale. Panza de bumbac, lana sau mohair sunt folosite la realizarea unor obiecte de imbracaminte, genti si decoratiuni.

In atelierul de croitorie-artistica beneficiarii realizeaza obiecte din diferite materiale  pentru decorarea si amenajarea spatiilor centrului si obiecte destinate vanzarii in cadrul targurilor de iarna si primavara organizate in fiecare an in Centru

In atelierul de menaj-gospodarie  beneficiarii  pregatesc masa,intretin curatenia la locul de servire a mesei si in DSCF0600locuinta,intretin cazarmamantul .

In atelierul de bucatarie  beneficiarii pregatesc mancarea de pranz sIMG_0004i gustarile pentru toti cei ce lucreaza in ateliere: beneficiari, lucratori si voluntari ai centrului. Sub indrumarea si supravegherea bucatarului coordonator fac conserve de iarna, prajituri pentru zilele de nastere si alte evenimente.

In atelierul de gradinarit beneficiarii ingrijesc  o suprafata de aproximativ IMG_00200,5 ha cu legume, plante aromatice si livada de mere.  Astfel se asigura o parte din legumele si fructele necesare pentru hrana zilnica.