BIOHRANA pentru toti

 

This post is also available in: Engleză

In februarie 2016, am demarat implementarea proiectului social de agricultura ecologica” Biohrana pentru toti – BPT”, in parteneriat cu Asociatia Sonnhalde Gempen, Elvetia si Asociatia AMURTEL, România. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa, contributia elvetiana fiind de 74,444.00 CHF, reprezentând 88,16 % din valoarea totala a proiectului.
          Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elveţiano-Român, vă invităm să vizitaţi www.swiss-contribution.ro şi www.swiss-contribution.admin. ch/romania.

Comunicat de presa partea 1

Comunicat de presa partea a doua

Ce ne propunem prin acest proiect?

Ne propunem sa implementam o abordare integrata pentru incluziunea sociala a persoanelor vulnerabile (adulti cu dizabilitati mentale si tineri care au parasit centrele de plasament) prin crearea unui consortiu de productie specializata si distributie. Cu alte cuvinte, prin crearea retelei de asociatii, ne vom putea sprijini reciproc, atât in dezvoltarea activitatilor de integrare sociala a beneficiarilor (adulti cu dizabilitati mentale si tineri proveniti din centre de plasament) cât si in cele de agricultura, conservare si distribuire a legumelor si fructelor ecologice.

14199760_1018663911536852_8779179242968919045_n 14202669_1018664034870173_6572031932114248690_n 14212225_1018663978203512_440585181939129026_n daniel priya2

Pentru realizarea acestui obiectiv general, avem ca obiective specifice: crearea consortiului, formarea profesionala a persoanelor implicate in proiect si intarirea capacitatii organizationale a Asociatiilor prin extinderea ntreprinderii sociale “Biohrana” si a gradinii AMURTEL.

Beneficiile pe care le va aduce proiectul Asociatiilor noastre sunt reprezentate de:

» extinderea serviciilor sociale ale Asociatiilor catre mai multi beneficiari, avand un plus de 10 persoane care vor beneficia de activitatile de abilitare socioprofesionala;

» obtinerea unui procent din hrana zilnica pe care o oferim beneficiarilor nostridin surse proprii, ecologice;

» formarea si insertia socioprofesionala a unor persoane cu dizabilitati sau provenite din centre de plasament;

» dezvoltarea capacitatii organizationale a celor doua Asociatii;

» extinderea retelei de clienti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_20160610_120849 IMG_20160706_113814

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cui ne adresam?

Proiectul se adreseaza beneficiarilor nostri, noilor angajati, dar si clientilor care consuma legumele si fructele produse de noi.

Intreprinderile sociale care se dezvolta prin acest proiect, vin in intâmpinarea mai multor nevoi sociale ale beneficiarilor celor 2 asociatii prin: oferirea unor conditii de munca si ergoterapie adecvate nevoilor lor, incurajarea responsabilitatii fata de munca, formarea unor abilitati transferabile in alte domenii de activitate, cresterea stimei de sine si dobândirea unor competente sociale necesare convietuirii.

Prin proiect vor fi angajate doua persoane adulte cu dizabilitati mentale si un total de zece persoane vulnerabile (adulti cu dizabilitati mintale si persoane iesite din centrul de plasament) vor beneficia de formare in agricultura biodinamica si terapie ocupationala. Beneficiari indirecti ai proiectului sunt cei 43 de adulti cu dizabilitati mentale care zilnic servesc masa in Centrul de Socioterapie Pantelimon si in Centrul de Plasament Familia AMURTEL din Panatau, beneficiind astfel de o hrana sanatoasa si de un loc in care, periodic, desfasoara actiuni de terapie ocupationala.

Totodata beneficiari indirecti sunt si elevi din clasele I-XII de la unitatile scolare din Bucuresti-Ilfov si Buzau care realizeaza stagii de practica agricola in cadrul fermelor.

Proiectul sustine crearea a 5 locuri de munca pentru gradinari coordonatori, ajutoare de gradinar si sofer.

Nu in ultimul rând, beneficiari indirecti sunt clientii finali, peste 400 de persoane care vor beneficia de produsele ecologice oferite de consortiul nostru de intreprinderi sociale.

Ce activitati desfasuram in proiectul „Biohrana pentru toti”?

Angajam persoane cu deficienta mentala care au nevoie de un loc de munca, precum si persoane cu experienta in agricultura;

Oferim activitati de terapie ocupationala beneficiarilor nostri, in mijlocul naturii;

Oferim ​training in metodele agriculturii ecologice, beneficiind de experienta Asociatiei partenere Sonnhalde Gempen, Elvetia, cu o experienta de peste 25 de ani in agricultura ecologica si lucrul cu persoane cu variate tipuri de deficiente. Sapte persoane din partea Asociatiei „Prietenia” si sase  din partea Asociatiei Amurtel, vor primi training extensiv (in total 80 de ore) in metodele agriculturii biodinamice, aplicata la lucrul cu persoane cu dizabilitati, precum si instruire referitoare la terapia ocupationala pentru aceste persoane.

Extindem suprafata cultivata prin achizitionarea de solarii performante si producem mai multe legume si verdeturi, solariile oferindu-ne independenta fata de capriciile vremii si permitându-ne sa producem verdeturi iarna, chiar si in cele mai geroase luni.

​Livram la domiciliu legume si fructe bio/ecologice certificate prin parteneriatul pe care l-am incheiat cu magazinul online specializat.

Organizam evenimente de tipul „Portilor deschise”.

Cand se vor intâmpla toate acestea?

In prima jumatate a proiectului (februarie – iulie) vom recruta persoanele care vor participa la implementarea lui (persoane cu dizabilitati si gradinari etc.) si vom realiza achizitiile necesare extinderii infrastructurii de productie si a activitatilor de livrare (solarii, furgoneta), precum si prima parte a formarii profesionale, necesara noilor angajati.

In cea de-a doua parte a proiectului (august – ianuarie 2017), vom  definitiva formarea profesionala a angajatilor si vom produce mai multe legume, vom extinde reteaua de clienti si vom organiza evenimente de tipul „Ziua portilor deschise” pentru a ne cunoaste mai bine.

Ce certificari avem?

Din anul 2013, dupa 3 ani de reconversie a terenului, Asociatia „Prietenia” a obtinut certificatul ecologic pentru gradina de legume, iar din 2014 a intrat pe rod si livada bio cu 750 de pomi.

Unde producem?

Asociatia „Prietenia” produce in orasul Pantelimon, Ilfov, iar Asociatia AMURTEL la Poieni, in judetul Buzau.

​​​Doresti sa ne faci o vizita? Iti doresti sa fii alaturi de noi in acest proiect printr-o DONATIE sau VOLUNTARIAT?

​Pentru detalii, contacteaza-ne la telefon: 004 021 367 10 50, sau email: asociatie.prietenia@gmail.com

Disclaimer: Aceasta pagina nu reflecta in mod necesar pozitia guvernului elvetian. Responsabilitatea pentru continutul ei apartine in intregime Asociatiei “Prietenia”.

Comunicat de presa-incheiere Biohrana pentru toti revizuit_Page_1
Comunicat de presa-incheiere Biohrana pentru toti revizuit_Page_2